top of page

2023 F1 Saudi-Arabische GP: voorbeschouwing en voorspellingenDe Formule 1 keert in 2023 terug naar de straten van Jeddah voor de tweede editie van de Saudi-Arabische Grand Prix. Het circuit is een van de langste op de kalender en is ontworpen om hoge snelheden te bereiken.

Het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi was de locatie van de seizoensfinale van 2022, maar de 2023-campagne begint in Saoedi-Arabië. De tweede race van het jaar zal plaatsvinden in Jeddah, en de teams zullen zich voorbereiden op de uitdagingen van het lange, 6,2 kilometer lange stratencircuit.

De race van vorig jaar werd gewonnen door Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die de leiding nam vanaf de polepositie en vervolgens onbedreigd naar de finish reed. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton eindigde als tweede en Red Bull-coureur Max Verstappen werd derde.

Dit jaar zal het team van Red Bull Racing hopen op betere resultaten op het stratencircuit van Jeddah. Het team eindigde vorig jaar als tweede in het constructeurskampioenschap en hoopt dit seizoen de titel te winnen.

Het circuit is ontworpen om uitdagingen te bieden voor de coureurs, met enkele van de langste rechte stukken op de kalender en bochten die g-krachten van meer dan 5,5 g genereren. De coureurs moeten ook oppassen voor de muren die langs de baan staan.

De 2023 Saudi-Arabische Grand Prix belooft een spannende race te worden, met veel actie op de baan. Maar wie zal er uiteindelijk als winnaar uit de bus komen? Het is moeilijk te voorspellen, maar één ding is zeker: de race in Jeddah zal een uitdagende zijn voor alle coureurs en teams.